Home Ideje za vrtDekoracije i dodatci za dom :) 8 SAVJETA KAKO IZLOŽITI SUVENIRE S GODIŠNJEG ODOMORA.

8 SAVJETA KAKO IZLOŽITI SUVENIRE S GODIŠNJEG ODOMORA.

by blog.zondo.hr

Ključ u bravu, klik. “Konačno kod kuće!” Normalna kontrola interijera, osjećaj topline doma – sve je u redu. Kreće s raspakiravanjem i naiđete na suvenire koje ste donijeli s puta. Uspomene su tako žive da nije teško sanjariti o zalasku sunca i morskom horizontu. Kako trajno održati te žive uspomene?

Možete izabrati klasiku u obliku fotoalbuma ili izložiti veće suvenire u staklenu vitrinu u dnevnom boravku. Popularne su i fotoknjige, uz pomoć kojih ćete stvoriti jedinstvenu vizualnu izložbu. Ali što sa svim školjkama i jedinstvenim tvorevinama lokalnih umjetnika?

Školjke svatko ponese s putovanja. Pazite na zaštićene vrste

Ljetni odmor i more idu jedno uz drugo. Pogotovo mala djeca ponesu s mora bezbroj školjki. Ali što s njima kod kuće? Najljepše i najveće od njih stavite kao dekoraciju na gornju ploču niskih komoda, ali što sa ostatkom?

Sigurno osim školjki i suvenira imate i lijepe fotografije. Dovoljno je uzeti okvir i ljepilo i zalijepiti neke na okvir. Isto možete napraviti i sa šalicama, rubovima tanjura ili pločicama u kupaonici.

Ipak pripazite kod skupljanja morskih školjki i drugih bogatstava mora. Kod carinske kontrole bi vas policajci mogli neugodno iznenaditi izdavanjem kazne, a u nekim zemljama i kaznom zatvora. Zato je bolje imati pri ruci međunarodnu CITES listu s ugroženim životinjskim i biljnim vrstama.

Fotografije i slike s odmora kao dekoracije

Nije teško napuniti album fotografijama, a sve češći problem je nedostatak albuma. Fotografije su danas većinom u digitalnom obliku i nije ih problem isprintati. Budite kreativni i uokvirite izabrani kolaž fotografija ili omiljenu fotku isprintajte na platno.

Još jedna mogućnost kako se riješiti starih albuma koje nagomilavate je i da ih stavite u putničku kutiju. Lako ćete ju napraviti od klasičnih kartonskih kutija u koje ćete osim fotografija, odložiti i sitne suvenire i druge uspomene na lijepe trenutke na moru. Dovoljno je isprintati naprimjer zastavu zemlje koju ste posjetili ili naziv zemlje i zalijepiti na kutiju.

Isprintajte nekoliko fotografija u vintage stilu i objesite ih na zidove umjesto klasičnih slika uz koje vas ne vežu posebne uspomene. Vintage stil podsjeća na stara vremena i materijale, te djeluje vrlo efektno. Možete iskoristiti Photoshop i provući fotografiju kroz određene filtere ili opet se poigrati s ljepilom i nanijeti ga kistom na fotografiju. Taj postupak ponovite nekoliko puta i završite raspršivanjem bezbojnog akrilnog spreja.

Sakupljajte poštanske marke ili keramiku

Školjke su anonimne, a mjesto odmora će teško tko pogoditi isprve. Iako fotografije sadrže konkretnu informaciju, ali listanje svih fotografija može zauzeti puno vremena. Jeste li već razmišljali o tome što sakupljati? Izaberite neki svakodnevni predmet koji ćete naći na svakoj lokaciji i počnite ga sakupljati.

Odličan izbor su poštanske marke. Dovoljno je donijeti par sa svakog odmora. Naći ćete ih lako, a uz malo sreće možda naiđete i na markicu koju ćete prodati za milijune. Najvažnije da imate originalnu uspomenu na posjećenu zemlju, a možete napraviti i zanimljiv kolaž sa svim markicama koji može postati prekrasna dekoracija.

Jednako je i sa suvenirima poput školjki i keramike. Izraditi zidni panel za vješanje keramičkih šalica nije uopće teško, a ako kod kuće imate dovoljno mjesta možete imati i putnički kutak s tematskim komadima namještaja. Suvenire i uređenje možete mijenjati nakon svakog odmora.

Ne znate kamo? Objesite na zid

Suveniri na zidovima uštedjet će prostor. Moderan dodatak su i tapete s fotografijama s odmora. Ne morate isprintati cijele role tapeta, već je dovoljna jedna pruga koja će podići interijer. Vodite računa o formatu fotografija koje možete kronološki rasporediti i napraviti foto priču. Za jednu prugu tapeta širine 53 cm dovoljno je 6 stupaca fotografija s razmacima od 2 cm sa svake strane.

Originalan način kako izložiti predmete je i stakleni ormarić. Ne mora to biti nikakva luksuzna vitrina, dovoljna je zidna konstrukcija s prednjim staklom. Na zadnju stranicu zalijepite ploču od plutenih čepova. Na nju zakačite omiljene suvenire. Slobodan prostor možete ispuniti fotografijama, školjkama i sitnim novcem. Neka ormarić ima dubinu od barem 5 cm kako bi se smjestile sve stvari.

Gdje su izloženi vaši suveniri s godišnjeg odmora? Pohvalite se u komentarima ispod članka.

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Komentáre

komentárov

You may also like